Heb jij er ook al over nagedacht hoe jij wilt voortleven in deze digitale wereld?
Deze tijd is meer dan ooit duidelijk geworden dat we ons steeds meer in het digitale leven begeven. Een digitaal leven wil automatisch ook zeggen dat we dan ook digitale sporen achter laten.
Typ je naam maar eens in op Google en kijk welke digitale sporen je achterlaat als je vandaag zou overlijden. Besef dat deze berichten, foto’s en filmpjes over jou niet vanzelf zullen verdwijnen. Wil je op deze manier digitaal voortbestaan? Of moet bijvoorbeeld je Facebook-account een memorial page worden?
Het is belangrijk stil te staan bij de social media accounts en andere digitale bezittingen (websites, bitcoins, blog- en vlogsites, YouTube-kanaal). Wat moet daarmee gebeuren? Is daar ‘iets’ voor geregeld?
Het gaat echter niet alleen om de vermeldingen op bijvoorbeeld Google.
Door de komst van de smartphone staan ook foto’s, filmpjes en documenten online. Kunnen jouw nabestaanden straks beschikken over de foto’s en filmpjes die op je telefoon staan? Of kunnen zij bij andere belangrijke gegevens die je in de cloud hebt opgeslagen? Wellicht bewaar je ook je wachtwoorden online.
Uit een onderzoek van SeniorWeb in 2018 bleek dat ruim 70% van de ruim 900 respondenten nog niets heeft geregeld hiervoor!
Het is een onderwerp om bij stil te staan. In ieder geval voor je nabestaanden, en mogelijk ook voor jou om te weten wat anderen na je overlijden over jou terug kunnen vinden.